Een levendige maar rustgevende

OMGEVING

In de omgeving van het Friese Surhuisterveen is veel te doen en beleven. Naast verschillende wandelroutes als Landgoed Opende, het Blotevoetenpad en het Pettenpad, zijn er diverse eetgelegenheden in de regio. Daarnaast willen wij een aantal uitstapjes uitlichten, die de moeite van het bezoeken waard zijn voor jong en oud.

De Kruidhof, Buitenpost

De Kruidhof in Buitenpost is een botanische tuin met 17 thematuinen op 3,5 hectare grond. De tuin is eigendom van de gemeente Achtkarspelen en in het voorjaar en zomer geopend voor publiek. Op het terrein staan meer dan 1500 verschillende kruiden en 2000 plantensoorten. Een echte bezienswaardigheid!

Themapark De Spitkeet, Harkema

Openluchtmuseum en themapark De Spitkeet laat op een ruim 4 hectare groot terrein zien hoe mensen op de Friese en Groningse heide leefden in de periode 1850 – 1950. Het volk was erg arm en leefde vaak in plaggenhutten of holwoningen. Dit museum is geopend van april t/m oktober.

Museum: De wereld van Ot en Sien

Museumboerderij Ot en Sien is een plek waar de tijd 100 jaar heeft stil gestaan. Hier vindt u nog het winkeltje, schooltje en dokterspraktijk uit de tijd van (overgroot)opa en oma. Geniet en beleef de sfeer van toen! Dit museum is elke zaterdagmiddag geopend van 13.30 – 17.00 uur.

Museum Dr8888, Drachten

Museum Drachten is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, gevestigd in een voormalig minderbroedersklooster in het centrum van Drachten. Het museum organiseert meerdere wisselende tentoonstellingen per jaar. Hier worden verhalen verteld die niet vergeten mogen worden.

Het Strandheem, Opende

Het meer ‘Strandheem’ is uiterst populair en het hele zomerseizoen gezellig druk. Bij het meer is ook een party- en recreatiecentrum waar van alles te doen is: van paintball tot een e-chopper tour en een escaperoom. Ook zijn er eet- en drinkgelegenheden.

Blotevoetenpad Opende

In Opende ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad. De naam zegt genoeg, schoenen en sokken uit en lopen maar. Op je blote voeten door de modder, water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Het pad is het hele jaar gratis toegankelijk en kent 2 routes: 1,6 km en 3,4 km.